Shindoa Tiinan kanssa

 

Kaipaatko arkeesi palauttavia hengähdyshetkiä ja leppoisampaa olemista? Haluatko harrastaa rentoutumista ja rauhoittumista?

 Shindo-rentoutusvenyttelytunneilta saat sopivia harjoituksia lempeistä, hoitavista meridiaanivenytyksistä ja syvästi palauttavia meditaatio- ja rentoutusharjoitteita. Shindo on japanilainen rentoutusmenetelmä, jonka hengitys- ja rentousharjoitukset ja venytykset hoitavat kehon energiakanavia ja rauhoittavat hermostoa.

Shindoa Tiinan kanssa sisältää:

BON-SEISONTASARJA 8MIN

Joskus ei jaksa edes lattialle mennä makoilemaan, vaan haluaa hoitaa itseään arkisten askareiden lomassa. Oletko testannut Bon-seisontasarjaa? Pienillä venytyksillä energiaa ja ihanaa oloa!

KEHON LÄMMITTELYÄ NAPUTTELULLA JA LÄPSYTTELYLLÄ 8 MIN

Avaa kehon energiakanavia naputellen ja läpsytellen. Lopussa voit vielä hoitaa kehoa hieromalla samoja linjoja liinamytyn avulla. Tekee niin hyvää!

HOITOA RINTAKEHÄLLE JA LANTIOLLE 13 MIN

Lyhyt video, jossa teemme rintakehän liikkuvuutta lisäävää ja lantiota rentouttavaa venyttelyä. Voit tehdä tämän videon ennen nukkumaan menoa tai aina kun tarvitset rentoutumista rauhassa pötkötellen ja palautellen. Kylkiasennossa tehtävä rentoutusharjoitus hoitaa lantion kiputiloja ja tasapainottaa puolieroja. Se rauhoittaa hermostoa, ja kun polvi painautuu kevyesti eri kohtiin säären sisäosassa, saavat myös akupisteet hierontaa.

KEEP IT SIMPLE: SHINDON PERUSTEET 65 MIN

Shindo-rentoutustunnilla toistetaan lähes aina kuutta perusvenytystä, jotka käydään läpi rauhassa tällä videolla. Venytyksiä on helpompi varioida ja muuttaa, kun niiden perusteet on hyvin hallussa. Shindossa tärkeintä on löytää hyvä, rento ja kivuton asento, joten käytä reilusti aikaa siihen. Seinän, sohvan tai toisen ihmisen tuki selän takana on mahtava apukeino, jotta kehon saa rennommaksi. Shindotunnilla kuulet usein näistä periaatteista: - jalkapohjat juurrutetaan tukevasti ja tasaisesti alustaan, polvissa jousto - hengitä sisään nenän kautta, puuskauta kunnolla uloshengitys suun kautta - rentouta tietoisesti alavatsaa ja lantionpohjaa uloshengityksellä - emme varsinaisesti kohdista venytystä lihaksiin, vaan etsimme asennon, jossa painovoima vie kehon sopivaan, rentoon asentoon, jotta kehon energiakanavat pääsevät avautumaan.

SHINDOA RENTOUTUMISEEN JA NIVELTEN HOITOON 67 MIN

Tällä kertaa hoidamme perusvenytysten lisäksi myös niveliä jomon-venytyksillä, jotka kohdistuvat käsivarsiin ja sormiin. Uutena liikkeenä ns. raiteilla makaaminen, jossa selinmakuulla asetetaan kämmenet päällekkäin takapuolen alle, ja toista kättä liikutetaan ohjatusti ylöspäin selkärankaa pitkin. Hoitaa käsivarsien ja olkapäiden kireystiloja, jopa selkä- ja niskasärkyä. Muista kuulostella omaa oloasi, mutta älä säikähdä pientä kipua ja kiristystä nivelissä venytyksen aikana. Kun asennosta vapaudutaan, alkaa nivelissä tapahtua ihanaa aineenvaihdunnan ja ns. öljyämisen tunnetta.

SHINDOA ITSEÄSI KUUNNELLEN 70 MIN

Tällä shindotunnilla voit muokata venytyksistä itsellesi sopivat aiempien kokemustesi perusteella. Käytä tukena seinää, sohvaa tai parhaassa tapauksessa toista venyttelijää. Tyynyt tukevat myös mukavasti asentoa rennommaksi. Opit myös kynnensivuhoidon, jolla voit rauhoittaa hermostoasi ja auttaa unta saapuvaksi. Siinä puristetaan melko voimalla kynnen sivuja peukalolla ja etusormella, aloittaen peukalosta. Nimettömiä painetaan vain viitisen sekuntia, muita sormia ainakin 20 sekuntia. Lopuksi sormet laitetaan kalanruotomaiseen ristiin niin, että jokainen kynnen sivu painaa toisen kynnen sivuja. Kokeile lampaiden laskemisen sijaan :)

Puolituntinen Shindoa Tiinan kanssa osa 1

Perusvenytyksiä ja rauhoittava kylki-loppurentoutus

Ota hetki aikaa itsellesi ja tule mukaan hoitamaan kehoa ja mieltä Shindo-meridiaanivenytysten ja rentoutusharjoitusten avulla.

Puolituntinen Shindoa Tiinan kanssa osa 2

Polvi-istunta ja kolme lempeää meridiaanivenytystä

Tällä videolla maistelemme, miten polvi-istunta sekä kolme lempeää meridiaanivenytystä vaikuttavat kehoon ja mieleen. Lopuksi teemme ihanan rauhoittavan maa ja taivas-rentoutusharjoituksen, joka auttaa meitä pysymään hyvissä energioissa :) Puolituntinen Shindoa Tiinan kanssa osa 3

Hyvinvointia rintakehälle, hartioille ja lantiolle

Tällä kertaa shindo-puolituntisella avataan rintakehää ja hoidetaan hartioita, selkää, niskaa ja lantiota. Voidaan hyvin!

Puolituntinen Shindoa Tiinan kanssa osa 4

Palaudu pötkötellen!

Tällä kertaa voit tehdä koko puolituntisen sängyssä pötkötellen! Harjoitukset sekä rauhoittavat hermostoa että vaikuttavat kehon asentoihin ja kipuihin niitä parantaen.

Ravistelu välipala 5min

Välipalaksi pientä kehon herättelyä ravistelemalla. Energia virtaamaan, kehoon pientä liikettä ja meridiaaneja auki. Pienikin riittää!

LEMPEÄN RENTOUTTAVA SHINDOTUNTI 64 MIN

Tällä tunnilla venytellään vielä entistäkin lempeämmin ja itseään kuunnellen. Lopussa pidempi kehoskannaus-meditaatio, jossa opetellaan keskittämään mielen harhailu kehon tuntemuksiin. Sallien, läsnäollen, hyväksyen. Tutustumme ensimmäistä kertaa myös Magatama-rentoutusasentoon, eli Kätkettyyn timanttiin, joka tehdään kylkimakuulla, ylemmän polven kiertyessä lattiaan ja jalkojen toistensa ympärille sääristä/pohkeista. Etsi omalle kehollesi sopiva tapa viipyillä tässä rentoutusasennossa.

Verkkomateriaali sisältää kirjalliset ohjeet perusvenytyksiin ja yhteensä 12 eri mittaista videota.

Shindoa Tiinan kanssa kurssi sisältyy nyt Tietoisuusakatemian jäsenyyteen!

Tervetuloa mukaan kokemaan shindon rentouttava taika!

Kurssin ohjaaja Tiina Eerola

Shindokurssin ohjaajana toimii Tiina Eerola, kuopiolainen shindo-rentoutusohjaaja, jonka sydän sykkii ihmisten hyvinvoinnille: omien tarpeiden kuuntelemisen, levon ja rauhoittumisen tärkeyden tunnistamiselle sekä hengähdyshetkille arjessa. ”Ohjaan ja koulutan myös Halipysäkki-perheshindoa ja toimin luokan- ja musiikinopettajana. Olen lämminhenkinen, lempeä ja ymmärtäväinen ohjaaja, ja nautin shindon suomasta levosta ja suorittamattomuudesta - toivon sinunkin saavan shindosta itsellesi sopivan keinon rauhoittaa esimerkiksi stressistä, kiireestä, unettomuudesta tai kivuista johtuvaa yliviritystilaa kehossa ja mielessä.”

Tervetuloa tutustumaan Shindoon, ihanaan japanilaiseen rentoutusmenetelmään

Shindo rauhoittaa hermostoa, palauttaa ja voimaannuttaa. Se voi myös auttaa unettomuuden, stressin ja kiireen sekä kipujen ja sairauksien kanssa kamppailevia voimaan paremmin. Hengitys- ja rentousharjoitusten sekä lempeiden meridiaanivenytysten avulla opit tukemaan hyvinvointiasi ilman suorittamista ja pinnistelyä.

Haluan tutustua shindoon
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.